Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen

Langlois-Chateau Pouilly Fumé

Exotisch fruit fris mineralig | Frankrijk | Loire

Lekker bij: Aperitief, Geitenkaas, Salades, Schaal- en schelpdieren, Vis

Langlois-Chateau Pouilly Fumé heeft een lichtgele kleur met groene tonen. De aroma's zijn fris en intens door citrusfruit, amandel en een vleugje vuursteen. Een fruitige wijn met minerale hints.

Serveer deze wijn als aperitief en bij voor-, tussen- en hoofdgerechten met vis en schelp- en schaaldieren. Ook lekker bij diverse Franse geitenkaasjes uit de regio's rondom de Loire.

Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Chateau werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens ontsteeld. Dan volgt traditionele fermentatie op lage temperatuur in kleine, temperatuur gestuurde RVS tanks.

Door het hart van Frankrijk stroomt de langste rivier van dit land: de Loire. De eerste echt belangrijke wijngaarden liggen aan de oevers bij Pouilly-sur-Loire (Pouilly Fumé) en Sancerre. In Pouilly-sur-Loire worden de beroemde Pouilly Fumé wijnen gemaakt. Het terroir bestaat uit zand, klei en kalksteen. Ook zijn er veel witte krijtstenen te vinden die plaatstelijk 'caillote' heten. Het klimaat is er koel met matige zonnewarmte. Hierdoor rijpen de druiven langzamer, wat zorgt voor veel frisse zuren in de wijn.

€ 26,99 per fles
€ 161,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen