Langlois-Chateau Crémant de Loire Rosé 'Cuvée LC'

Rijp fruit levendig rijk fris mousserend | Frankrijk | Loire

Lekker bij: Aperitief, Desserts, Kip, Vis

€ 14,99 per fles
€ 89,94 per doos

Langlois-Chateau Crémant de Loire Rosé 'Cuvée LC' heeft een heldere, zalmroze kleur. De geur is zuivere en fris met nuances van rood fruit zoals bosaardbeitjes en bessen. De mousse is zacht en verfijnfd, de smaak is rijk, fris en fruitig met een lange, frisdroge afdronk.

serveer de mousserende wijn als (feestelijk) aperitief. Door zijn fruitige en rijke smaak kan deze wijn gedronken worden bij zowel koude als warme voorgerechten met vis- en witvleesgerechten. Ook heerlijk bij patisserie en desserts met fris fruit zoals in aceto balsamico en basterdsuiker gemarineerde aardbeien in combinatie met vanilleijs.

Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Château werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.