La Sirène de Giscours Margaux

Rood | Frankrijk | Margaux - Bordeaux

€ 39,99 per fles
€ 209,94 per doos
(€ 34,99 per fles)

La Sirène de Giscours heeft prachtige donkerrode kleur. Het bouquet heeft aroma's van rood fruit, zwarte bessen en een subtiele eikenhouttoon. Mooi rond en zacht in de mond met een lange afdronk.

Serveer deze wijn bij een mooi stuk rood vleees als gegrilde steak, wildgerechten, gevogelte (parelhoen) en oudere en pittige kazen.  

is een blend van prachtige druivensoorten, die met de hand worden geplukt. De wijn wordt gemaakt van Cabernet Sauvignon, aangevuld met Merlot en een klein percentage Cabernet Franc en Petit Verdot druiven. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur (26-28°C). De wijn rijpt ongeveer een jaar in 100% Franse eikenvaten. 

Sinds de overname in 1995 door de Nederlandse zakenman Eric Albada Jelgersma is dit chateau met haar fantastische terroir weer helemaal terug. Het domein bemeet ruim 80 hectare wijngaard en produceert een zeer betrouwbare maar vooral klassieke Margaux met veel diepgang. De Sirene de Giscours is de tweede wijn van Chateau Giscours. De La Sirene is een absolute aanrader en is een nog relatief betaalbare Margaux.