La Cote Blanche | Bourgogne Blanc

Wit | Frankrijk | Bordeaux

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Vis

€ 14,99 per fles
€ 80,94 per doos
(€ 13,49 per fles)

La Cote Blanche | Bourgogne Blanc is helderschoon, glimmend goud van kleur met een subtiel aroma van citroen, honing, hazelnoot, witte bloemen en een toets eiken. Een medium body, rijk in zijn fruit met een levendig fris einde.

Serveer deze wijn als aperitief of bij petits fours, vis en zeevruchten, gevogelte of bij coquilles met een romige saus.

Deze BOURGOGNE BLANC is een exclusieve wijn van het wereldwijd gerenomeerde huis Cave de Lugny. In de eigen wijngaarden rond het dorp Lugny, op een bodem van vooral kalksteen met een zuid/zuid-oostelijke ligging groeien de 25 jaar oude Chardonnay stokken.
Na de manuele oogst waarbij alleen de beste druiven worden geplukt worden de druiven zachtjes geperst zodat geen ‘harde’ smaken meekomen in de wijn. De fermentatie vind plaats in RVS en is temperatuur gecontroleerd zodat alle fijne aroma’s behouden blijven. Na de vergisting volgt een 100% Malolactische fermentatie op grote houten vaten die deze Chardonnay zo’n typisch en liefhebbend karakter geven.