Kendall Jackson Avant Chardonnay

Exotisch fruit vol fris mineralig wit | Amerika | Californië

Lekker bij: Kip, Salades, Schaal- en schelpdieren, Vis, Wit vlees

€ 16,99 per fles
€ 97,50 per doos
(€ 16,25 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Kendall-Jackson Avant Chardonnay is een levendige witte wijn gemaakt van 100 % Chardonnay druiven. De fijne knisperende zuren geven de wijn een heerlijke spanning. Prachtig in combinatie met de aroma's van ananas, groene appels, limoen en wilde bloemen. Mooi in balans met de fijne afdronk.

In Amerika eten ze bij de overheerlijke Chardonnay wijn Monterey Jack kaas, een half harde Amerikaanse kaassoort. In Nederland kiezen we een lekkere Cheddar kaas. Gegrilde garnalen en gerechten met guacamole zijn ook een goede aanvulling bij deze witte wijn.

De druiven voor deze witte wijn komen uit California, onder andere uit de wijngaarden uit Monterey Country. Deze verschillende wijngaarden en gebieden geven ieder een eigen stijl Chardonnay, samen vormt dit een witte wijn met mooie balans en veel smaak.

Vinificatie: 50% van de vergisting vindt plaats in eikenvaten, wat de witte wijn een zeer eigen stijl en structuur geeft. Hierna krijgt een deel van de wijn een malolactische vergisting. Dit houdt in dat appelzuur wordt omgezet naar melkzuur, wat de wijn zachter en ronder maakt.

Dit artikel komt van wijnhuis Jackson Family Wines - USA