Jansz Premium Cuvee

Delicaat complex fris droog soepel mousserend | Australië | Tasmanie

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Oesters, Schaal- en schelpdieren

€ 25,99 per fles
€ 155,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Jansz Premium Cuvee heeft een strogele kleur en een fijne, langaanhoudende mousse. Veel finesse en mooie balans, complex en met lengte. In de geur ruik je citrus, nougat en hazelnoot. De afdronk is heerlijk opwekkend en lang.

Serveer de ze mousserende wijn als aperitief en bij oesters en andere schelp-en schaaldieren ook heerlijk bij gerookte zalm. janz

Druivensoorten: Hoofdzakelijk Chardonnay aangevuld met Pinot noir en Pinot meunier. De vinificatie geschiedt volgens de Méthode Traditionelle. Dit is ook een prachtig altenatief voor "echte" Champagne.

Het Noordoosten van Tasmanië in Zuid Australië heeft klimaatkenmerken die veel overeenkomen met de Franse Wijnstreek Champagne dat het ‘Sparkling Tasmania’ wordt genoemd. De oorspronkelijke wijngaarden van Jansz werden in 1975 gesticht en in 1989 werden de eerste mousserende wijnen gemaakt in een gezamenlijke operatie met het Franse Champagnehuis Roederer. Inmiddels is Jansz een bezit van Yalumba en produceert bijzondere topwijnen die regelmatig worden bekroond met medailles en prijzen.