Jacquart Champagne Blanc de Blancs 2009

Rijk krachtig fris droog mousserend | Frankrijk | Champagne

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Oesters, Schaal- en schelpdieren

€ 49,99 per fles
€ 299,94 per doos

Jacquart Blanc de Blancs 2006 heeft een prachtige mousse, elegante smaak van mineralen en citrusfruit. Een complexe wijn met een uitzonderlijk fraaie finish. millesime millisime

Gekoeld serveren op ongeveer 8-10°C. Exclusief aperitief, maar ook een origineel alternatief voor een aantal grote witte wijnen tijdens het diner. Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

Druivensoort: 100% Chardonnay.

Gemaakt van verschillende crus, klassieke Champagne vinificatie. De Champagne verblijft vervolgens 5 (!) jaar in fles in de kelder waarbij tijdens de 2e gisting de mousse ontstaat.

Onlangs hebben s werelds meest gerespecteerde wijncritici en sommeliers merkimago's en onderscheidingen opzij gezet om een rigoureuze blindproeverij te houden van meer dan 1.000 producenten. De resultaten werden gepubliceerd in Fine Champagne magazine, de enige internationale productie die zich volledig en alleen richt op champagnes en een gerenommeerde autoriteit in het vak.
Elke champagne werd beoordeeld op een 100-punts schaal. Het proces was zo streng dat, indien de waarderingen van panelleden meer dan 4 punten verschilden, de champagne opnieuw geproefd werd en opnieuw beoordeeld.

Toen de resultaten gewogen werden bevatte de top-10 vele klassieke namen. Tussen grote namen als Dom Perignon, Roederer Cristal en Pol Roger Sir Winston Churchill, was onze Jacquart Blanc de Blancs ook vertegenwoordigd in de top 10!!!

Deze fantastische Champagne kreeg al eerder een beoordeling van 92 punten (van de 100) in het toonaangevende magazine Wine Spectator. millisime milisime vintage.

Wanneer de jaargang is uitverkocht dan gaan we over naar het meest recente jaar.