Jacquart Brut Mosaique Magnum 1,5L

Frankrijk | Champagne

€ 79,99 per fles
€ 467,94 per doos
(€ 77,99 per fles)

Jacquart Champagne brut Mosaïque is sprankelend van kleur met een fijne mousse. Zuiver van smaak, met duidelijke chardonnay kenmerken zoals wit fruit (peer) en geroosterd brood. De lange afdronk is verfrissend en lang.

Serveer deze Champagne als aperitief en bij visgerechten, sushi, schaal- en schelpdieren en gerookte zalm.

Druivensoorten: 50% Chardonnay, 35% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier.

Champagne Jacquart is in 1962 opgericht door een dertigtal wijnboeren die gezamenlijk een nieuw merk wilden lanceren. Vandaag de dag verwerkt Jacquart, waarvan de kelders in het centrum van Reims te vinden zijn, druiven uit ruim 800 hectare wijngaard en 130 dorpen verspreid over de Montagne de Reims, de Vallée de la Marne en de Côte des Blancs. Daaronder vallen 10 dorpen met de status van grand cru en 22 met die van premier cru. Mede hierdoor ligt het gemiddelde kwaliteitsniveau op de zogeheten 'échelle des crus’ boven de 90%. Jacquarts stijl wordt gekenmerkt door een relatief hoog aandeel chardonnay.

Deze champagne is tijdens een groot aantal internationale concoursen bekroond. Le Mondial de Bruxelles: Grande Medaille d'Or, Guide Hachette des Vins **. Champagnes van Jacquart zijn te vinden op een groot aantal wijnkaarten van toprestaurants binnen en buiten Frankrijk. De naam Mosaïque op diverse etiketten is een verwijzing naar de mozaïeken op de voorgevel van het bedrijf. 

Gemaakt van verschillende crus, klassieke Champagne vinificatie. De Champagne verblijft vervolgens 3 jaar in fles in de kelder waarbij tijdens de 2e gisting de mousse ontstaat.

Gemaakt van verschillende crus, klassieke Champagne vinificatie. De Champagne verblijft vervolgens 3 jaar in fles in de kelder waarbij tijdens de 2e gisting de mousse ontstaat