Haltinger Stiege Spätburgunder

Rood | Duitsland | Baden

€ 10,99 per fles
€ 59,94 per doos
(€ 9,99 per fles)

Haltinger Stiege Spätburgunder  is een fluweelzachte Pinot Noir uit Duitsland. Granaatrood van kleur en de geur die enigszins aan rode bordeaux doet denken, aroma’s van bramen en kersen. De wijn heeft een soepele, zachte en volle smaak met fruit als kersen, bessen, bosvruchten en een lichte kruidigheid.

Serveer deze wijn als een perfecte combi met paddenstoelen, maar ook heerlijk bij gegrild rood vlees, gevogelte en romige kazen.

Het wijnbouwgebied Baden is met een aanplant van bijna 16.000 hectare het op twee na grootste van Duitsland. Het strekt zich van noord (Tauber) naar zuid (Bodensee) uit over een lengte van ongeveer 400 kilometer. Daarnaast heeft het een zonnig en warm klimaat, met de Kaiserstuhl als wamste plaats van Duitsland. Een regio die veel bezocht wordt door Nederlandse toeristen die vakantie vieren in het Zwarte Woud of aan de oevers van de Bodensee. Kortom een interessant wijnbouwgebied om vertegenwoordigd te hebben in het assortiment.
Wij selecteerden hiervoor Haltinger Winzer. Een moderne coöperatie die wij leerden kennen om hun uitzonderlijk goede verhouding tussen kwaliteit en prijs. Zij bezitten 42 hectare wijngaarden in vier Lagen rond het dorp Haltingen.  Het belangrijkste druivenras is de Spätburgunder (Pinot Noir), maar daarnaast is het een echt ‘Burgunderland’ want ook de Weissburgunder en de Grauburgunder zijn goed vertegenwoordigd.