Haeffelin Riesling Medaille d'Or

Verfijnd vol zacht fris wit | Frankrijk | Elzas

Lekker bij: Aziatische gerechten, Gerookte zalm, Salades, Sushi, Wit vlees

€ 10,99 per fles
€ 59,94 per doos
(€ 9,99 per fles)

Haeffelin Riesling Medaille heeft in de geur aroma's alsoranjebloesem, honing en fris fruit. De smaak is lekker frisdroog, vrij vol en zacht, met appel en ook wat tropisch fruit. de afdronk heeft mooie, krijtachtige mineralen.

Serveer deze wijn bij gerookte zalm, waldorfsalade, varkens- en wildzwijngebraad, zuurkoolschotels, sushi en Aziatische gerechten.

De Riesling druif wordt samen met de Chardonnay druif gezien als de meest nobele druivensoorten ter wereld. De riesling is in de Elzas de wijn met het hoogste gehalte aan frisse zuren, tevens staan deze wijnen bekend om hun prachtig geurende aroma en levendigheid.De meeste Rieslings zijn strak droog, maar de familie Haeffelin heeft voor hun Riesling gekozen voor een wat zachtere en lieflijkere versie en dit resulteerde opnieuw in een gouden medaille. 

Domaine Viticole de la Ville de Colmar is opgericht in 1895 in het epicentrum van de Elzas, de stad Colmar. De familie Haeffelin beheert het domein en concentreert zich op de kwaliteit van deze buitengewone gronden, waarbij zij rekening dienen te houden met de natuurlijke omstandigheden van de omgeving. Het domaine bezit eigen wijngaarden; Clos Saint-Jacques vlakbij de kelders van de stad en het domein Hospices Civils Louis Pasteur. Een zeer precieuze vinificatie waarbij oude Elzas- tradities worden gehanteerd heeft geresulteerd in het maken van edele wijnen van een opmerkelijke kwaliteit. Jaarlijks worden meerdere medailles in de wacht gesleept bij diverse proeverijen. Er wordt zowel gebruik gemaakt van moderne als traditionele hulpmiddelen. Wijnen uit deze streek komen op jonge leeftijd het beste tot hun recht met uitzondering van de Grand Crus en de edelzoeten. De Pinot Gris ( plaatselijk bijgenaamd “ de sultan “ ) levert krachtige, pittige, rijke wijnen met een relatief hoog alcolholpercentage en een elegante frisheid, hierdoor zijn deze wijnen uitermate geschikt om enige jaren te kunnen ouderen. Een wat rokerig en weelderig aroma is voor de Tokay zeker niet vreemd. Deze “jonge”gouden medaille-winnaar is echter al helemaal op dronk.