Haeffelin Pinot Gris Grand Cru Hengst

Vol complex rijk zacht intens wit | Frankrijk | Elzas

Lekker bij: Aperitief, Aziatische gerechten, Blauwe kazen, Ganzelever, Gevogelte, Kalkoen, Patés, Romige kazen, Vis

€ 17,99 per fles
€ 101,94 per doos
(€ 16,99 per fles)

Haeffelin Pinot Gris Grand Cru bezit een rijk en fruitig aroma en is wat mollig en fluwelig van structuur, maar door een aangename hoeveelheid fris zuur is de wijn zeker niet log of zwaar. Een wijn met een zeer lange en complexe afdronk, die lang blijft hangen.

Serveren bij rijke visgerechten, wit vlees en foie gras of kalfszwezerik.

Haeffelin Tokay Pinot Gris Grand Cru Hengst is gemaakt van 100% Pinot Gris (plaatselijk bijgenaamd “de sultan“ en is afkomstig van de als Grand Cru geclassificeerde wijngaard “Hengst”. Deze wijngaard levert wijnen met een zeer hoge concentratie en een lang bewaringspotentieel, tevens heeft hij een relatief hoog alcoholpercentage. 

Domaine Viticole de la Ville de Colmar is opgericht in 1895 in het epicentrum van de Elzas, de stad Colmar. De familie Haeffelin beheert het domein en concentreert zich op de kwaliteit van deze buitengewone gronden, waarbij zij rekening dienen te houden met de natuurlijke omstandigheden van de omgeving. Het domaine bezit eigen wijngaarden; Clos Saint-Jacques vlakbij de kelders van de stad en het domein Hospices Civils Louis Pasteur. Een zeer precieuze vinificatie waarbij oude Elzas-tradities worden gehanteerd heeft geresulteerd in het maken van edele wijnen van een opmerkelijke kwaliteit. Jaarlijks worden meerdere medailles in de wacht gesleept bij diverse proeverijen. Er wordt zowel gebruik gemaakt van moderne als traditionele hulpmiddelen. Wijnen uit deze streek komen op jonge leeftijd het beste tot hun recht met uitzondering van de Grand Crus en de edelzoeten. Haefelin Heafellin hefelin