Haeffelin Pinot Blanc Medaille d'Or

Rond fris soepel kruidig wit | Frankrijk | Elzas

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Vis, Wijn voor elke dag / feestje

€ 9,99 per fles
€ 53,94 per doos
(€ 8,99 per fles)
Haeffelin Pinot Blanc Medaille d'Or is een pittige, sappige wijn met een goede zuurgraad en een fris, licht fruitig en kruidig aroma. Er zijn onder andere indrukken te ontdekken van peer, meloen en bloemen. Een niet al te uitgesproken wijn, waardoor hij wel vele liefhebbers kent en zich uitstekend leent voor praktisch elke gelegenheid..

Serveer deze wijn als aperitief of bij salades en lichte visgerechten, maar is tevens de ideale wijn voor de klassieker van asperges met een bloemig aardappeltje, wat gekookte ham, gewelde boter en afgemaakt met een snufje nootmuskaat.

Deze versie van Domaine Viticole werd onderscheiden met een gouden medaille. We denken dat de wijn zo goed in de smaak viel, omdat deze Pinot niet helemaal strakdroog is, maar nog een klein beetje restsuiker bevat.

Domaine Viticole de la Ville de Colmar is opgericht in 1895 in het epicentrum van de Elzas, de stad Colmar. De familie Haeffelin beheert het domein en concentreert zich op de kwaliteit van deze buitengewone gronden, waarbij zij rekening dienen te houden met de natuurlijke omstandigheden van de omgeving. Het domaine bezit eigen wijngaarden; Clos Saint-Jacques vlakbij de kelders van de stad en het domein Hospices Civils Louis Pasteur. Een zeer precieuze vinificatie waarbij oude Elzas- tradities worden gehanteerd heeft geresulteerd in het maken van edele wijnen van een opmerkelijke kwaliteit. Jaarlijks worden meerdere medailles in de wacht gesleept bij diverse proeverijen. Er wordt zowel gebruik gemaakt van moderne als traditionele hulpmiddelen. Wijnen uit deze streek komen op jonge leeftijd het beste tot hun recht met uitzondering van de Grand Crus en de edelzoeten. De Riesling druif wordt samen met de Chardonnay druif gezien als de meest nobele druivensoorten ter wereld. De riesling is in de Elzas de wijn met het hoogste gehalte aan frisse zuren, tevens staan deze wijnen bekend om hun prachtig geurende aroma en levendigheid. De meeste Rieslings zijn strak-droog, maar de familie Haeffelin heeft voor hun Riesling gekozen voor een wat zachtere en lieflijkere versie en dit resulteerde opnieuw in een gouden medaille.