Grüner Veltliner Ried Kittmannsberg Réserve

Complex rijk intens mineralig wit | Oostenrijk | Kamptal

Lekker bij: Aziatische gerechten, Kip, Oesters, Vis

€ 26,50 € 22,49 per fles

Steininger Gruner Veltliner Ried Kittmannsberg Reserve is een prachtige Cru uit Kamptal. Grote Grüner Veltliner met een opvallende mineraliteit. Delicate aroma's van acacia bloesem. Rijk en complex, intens en krachtig. In de mond gedroogd fruit, mineralen en een lange afdronk. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 8-10°C.

Steininger Grüner Veltliner Ried Kittmannsberg Reserve is lekker bij wit vlees, gevogelte, zwezerik, visschotels en lichte oosterse gerechten. Maar zeker ook bij schaal- en schelpdieren (oesters, coquille) een ideale begeleider.

Steininger Grüner Veltliner Ried Kittmannsberg Reserve wordt gemaakt door het familiebedrijf Weingut Steininger. Gelegen in het gebied Kamptal te Oostenrijk. Langenlois, waar Weingut Steininger gevestigd is, is dankzij zijn uitgestrekte wijngaarden de grootste wijnstad van Oostenrijk.

Steininger Grüner Veltliner Ried Kittmannsberg Reserve is gemaakt van Gruner Veltliner druiven. Handgeplukte druiven, die per druif apart worden geselecteerd. Fermentatie en rijping in roestvrijstalen vaten met controle van temperatuur.