Gran Moraine Pinot Noir

Fris fruit rijk kruidig rood | Amerika | Oregon

Lekker bij: Kip, Stoofvlees, Wild

€ 44,99 per fles
€ 269,94 per doos

Gran Moraine Pinot Noir is een ware verwennerij voor je zintuigen! Met elke slok komen nieuwe, uitgesproken aroma’s los. De geur is rijk en uitbundig: cranberry, framboos, rozenbottels, rabarber en Santa Rosa pruim. Een kruidig palet ontwikkelt zich in de neus met citroengras, tijm en dragon als boventoon. De smaak is paradijselijk, een vloeibaar genot op de tong met warme kersen en anijs. Stoer leer en iets van dennennaalden beginnen zich ook te openbaren. Maar de grootste kracht van Gran Moraine Yamhill Carlton Pinot Noir is het enorm zuivere karakter.

Het unieke van de wijnen van Gran Moraine is dat zij niet zijn gelegen in het overbekende Californië, maar in de staat Oregon. Het is een gegeven dat de meeste Amerikaanse wijn uit Californië komt, echter zijn ook andere staten goed bezig met de wijnbouw. Het unieke van de staat Oregon is de ligging. Doordat deze een stuk noordelijker ligt, is het klimaat hier ook frisser. Het wordt soms ook wel de Bourgogne van Amerika genoemd, mede omdat het terroir ook vergelijkbaar is met de Bourgogne. De stokken waar de druiven van Gran Moraine zijn ge-ent, zijn tevens van Franse makelij. Overeenkomsten alom met de meest elegante wijnstreek van Frankrijk.

 

De Pinot Noir wordt soms als ietwat eigenwijs omschreven. Niet altijd even toegankelijk. De kritieken jegens de Pinot Noir verdwijnen als sneeuw voor de zon, zodra je Gran Moraine Yamhill Carlton Pinot Noir tot je neemt. Het is een glas rode wijn, waar je zintuigen enorm verwend worden. Met elke slok komen nieuwe, uitgesproken aroma’s los. De geur is gul en uitbundig. Je ruikt guave en aardbeien maar ook ontzettend veel geurige bloemen. Een kruidig palet ontwikkelt zich in de neus met citroengras, tijm en dragon in de boventoon. De smaak is paradijselijk een vloeibaar genot op de tong. Je proeft warme kersen en stevige anijs. Stoer leer en iets van dennennaalden beginnen zich ook te openbaren. Maar de grootste kracht van Gran Moraine Yamhill Carlton Pinot Noir is het enorm zuivere karakter wat je meeneemt op reis.