Gran Moraine Chardonnay

Fris fruit rijk krachtig wit | Amerika | Oregon

Lekker bij: Romige kazen, Schaal- en schelpdieren, Vis, Wild, Wit vlees

€ 44,99 per fles
€ 269,94 per doos

Gran Moraine Chardonnay is qua geur en smaak een hartveroverende combinatie van appelbloesem, gele narcissen, brioche, citrus, meloen en witte perziken. Een zilte touch geeft pit aan deze krachtige, fraai gestructureerde en gesoigneerde wijn. Kortom: een monumentale Chardonnay!

De wijngaarden liggen in het mooiste gebied van Oregon, namelijk Willamette Valley, gelegen onder de grote stad Portland. Deze regio staat bekend om haar unieke microklimaat. Doordat Oregon een stuk noordelijker ligt dan de grote wijngebieden in Californië, is het hier ook een stuk frisser. Het klimaat heeft lichte overeenkomsten met de Bourgogne. Het is dus niet voor niets dat de Chardonnay en Pinot Noir hier haast perfect gedijen. Er is voldoende frisheid, maar ook de zon weet hier genoeg zonuren te maken. Deze perfecte combinatie zorgt ervoor dat de chardonnay druiven voor deze Gran Moraine Yamhill Carlton van hoge kwaliteit zijn.

Na de oogst wordt de talentvolle wijnmaker van Gran Moraine aan het werk gezet. Na de vinificatie ondergaat een deel van het kostbare sap een houtlagering van maar liefst 16 maanden op Frans eiken. Een deel van het sap rijpt op roestvrijstaal, om de frisheid van deze Gran Moraine te benadrukken. Na dit fenomenale proces kan het grot genieten beginnen. Je zintuigen zullen overuren maken zodra de kurk van Gran Moraine Yamhill Carlton gaat. Dit is een witte wijn waarmee je continu verrast wordt door nieuwe aroma’s. Je proeft fruit, zoals perzik, appel en meloen. Je ruikt florale tonen zoals gele narcissen en bloesem Maar ook de rijkelijke houtlagering komt duidelijk aan bod. Romig, stevig en barstensvol vanille. Wij kunnen niets anders zeggen dat dit een top wijn uit Amerika is!