Graham’s Single Harvest Tawny Port 1982 in geschenkkoker

Vol rijk zoet intens vanille | Portugal | Douro

Lekker bij: Aperitief, Noten, Oude kaas

€ 149,99 per fles

Graham’s Single Harvest Tawny Port 1982 is een levendige, rijke amberkleurige Colheita Port van de beste kwaliteitsdruiven van top Porthuis Graham's. In de geur heeft deze port een explosie van aroma’s van caramel, noten, hints van vanille en sigaren. Enorme concentratie en complex smaak-palet van bloemen, honing en exotische kruiden.

Al vele generaties wordt het gerund door de Symington familie. Graham’s wijnen komen voornamelijk uit hun eigen Quinta dos Malvedos bij Tua en Quinta das Lages in de Rio Torto. Twee andere, privé bezittingen van de Symington familie, Quinta da Vila Velha en Quinta de Vale de Malhadas, voorzien Graham’s met de beste kwaliteitsdruiven. Alle vier de Quintas horen bij de beste van de Douro vallei. Na de oogst wordt de wijn voor de De Graham's Single Harvest Tawny Port overgebracht naar Graham’s Lodge in Vila Nova de Gaia, vlakbij de Atlantische kust. Dit koele, maritieme klimaat heeft de perfecte condities voor het geleidelijke rijpingsproces wat resulteert in deze bijzondere Tawny Port. Graham's Single Harvest Tawny Port 1969. De Graham's Single Harvest Tawny Port 1969 is een speciale, zeldzame Tawny Port. Wijnmaker Charles Symington begeleid de ontwikkeling van de wijnen, die voorzichtig rijpen in tonnen.

Af en toe selecteert Charles een portwijn met subliem karakter en specifieke kenmerken voor een gelimiteerde botteling met de hand, zoals deze zeldzame 1969 Tawny Port. De Port wordt per fles verpakt in een luxe lederen koker. Het geheel vormt zo een prachtig representatief relatiegeschenk van topklasse. singel

Dit artikel komt van wijnhuis Graham's Port - Portugal