Graham’s Single Harvest Tawny Port 1974 (in luxe tube)

Portugal | Douro

€ 375,00 per stuk

Graham’s Single Harvest Tawny Port 1974 is koperachtig van kleur met een bleke, bronzen rand. De aroma's lopen uiteen van rozijnen en kweeperen tot een subtiele hint van karamel, vanille en gembertonen. De smaak is zijdezacht en sensueel met een vleugje zachte, tintelende tannines die de structuur benadrukken. De lange afdronk doet denken aan peperige kruiden, theeblad en tijm.

De 1974 Single Harvest combineert uitstekend met romige of nootachtige desserts. Ook heerlijk als dessert te drinken zonder iets erbij. Serveer de port gekoeld en drink hem binnen 6 tot 8 weken na opening.
De rijping van de port is een van de belangrijkste fases van de ontwikkeling van een Colheita Port. Meer dan 45 jaar rustte de port in Vila Nova de Gaia, waar de wijnkelders profiteren van de koelte en rust die afkomstig is van de Atlantische Oceaan.
De oude wijnstokken zijn verantwoordelijk voor de luxe Colheita van Graham's. Peter Symington selecteerde de beste druiven uit Quinta dos Malvedos and Quinta das Lages in de Douro Vallei.