Graham's Capela da Quinta do Vesuvio Vintage 2007

Vol complex rijk zoet fruitig | Portugal | Douro

Lekker bij: Aperitief, Chocolade, Kaas, Noten

€ 199,99 per fles

Grahams Capela da Quinta do Vesuvio Vintage is een rijke, geconcentreerde Port met een bijzonder mooie balans en lengte. Zeer intens met een solide, donkere dieprode kleur. In de neus schitterende aroma's van intens rood en zwart fruit. In de smaak iets van peper, gevolgd door een lange, complexe en rijke smaak met verschillende "lagen" van smaken die lang aanhouden. Goed in balans en heel verfijnd. Krachtige, lange afdronk. Een perfecte Vintage Port met een fluwelige structuur. De wijn wordt zeer traditioneel gemaakt.

Deze grote Vintage port kan jong gedronken worden, maar kan ook zeker nog 20 jaar opgelegd worden. Om zo van te genieten of samen met diverse kazen, noten en pure chocolade.

Druivensoorten: 40% Touriga Nacional, 30% Touriga Franca en 30% Sousão.

Het label ‘Capela do Vesuvio' verwijst naar het venster van de kapel die domineert op de Quinta. De 3 druivensoorten zijn uiteindelijk gekozen omdat zij de beste combinatie vormden voor de creatie van deze unieke Port. De druif Touriga Nacional komt van de Vinha da Escola wijngaard. De Sousão is van een perceel vlakbij Vinha do Pombal, een 10 jaar oude wijngaard. Touriga Franca tenslotte is van de Vale da Teja wijngaard, aangelegd in de jaren 70. Alle druiven worden handmatig geoogst.

 Het meest sublieme dat het befaamde Quinta do Vesuvio te bieden had in het schitterende jaar 2007, is gebotteld in slechts 3000 flessen die voor het eerst op de markt verschijnen. Deze bijzondere Capela da Quinta do Vesuvio is zo zeldzaam dat het vele jaren kan duren voordat men weer een dusdanig juweel kan creëren.

Quinta do Vesuvio is een prachtig gelegen wijngoed met wijngaarden op een afgelegen liggende plaats in de bovenloop van de Dourorivier. In 1989 verwierf de familie Symington dit fantastische wijngoed (=Quinta).

Dit artikel komt van wijnhuis Graham's Port - Portugal