Geoff Merrill Shiraz Grenache Mourvedre

Spicy vol complex krachtig zacht rood | Australië | McLaren Vale

Lekker bij: Kaas, Rood vlees, Wild

€ 18,99 per fles
€ 107,94 per doos
(€ 17,99 per fles)

Geoff Merrill Shiraz Grenache Mourvedre heeft een intens donkerrode kleur. In de geur vindt u aroma's van zwarte bessen en pruimen, specerijen (met name peper), iets van leer, wat kruiden en een vleugje vanille. Wanneer de wijn wat langer in het glas zit dan komen de specerijen en de kruidigheid wat beter naar voren. In de smaak proef je donker bessenfruit met een vleugje chocolade. De smaak is mondvullend, rijk en krachtig maar tegelijk zacht en fris. De afdronk is lang met rijp fruit en specerijen.  Deze heeft ook een aangename frisheid die naar een volgende slok doet verlangen. De balans in de wijnen waar Geoff Merrill bekend om staat komt ook in deze heerlijke wijn prachtig tot uiting. 

Serveer deze wijn op 18°C. bij diverse vleesgerechten, wild en alle soorten kazen.

Deze blend van 3 druivensoorten (Grenache/Mourvèdre/Shiraz) is een  die oorspronklijk is ontstaan in het zuiden van Frankrijk.

Geoff Merril  is een legendarische wijnmaker die vooral bekend staat om zijn lange termijnvisie: zijn wijnen komen op dronk op de markt!

Een legende, dat is het enige juiste woord voor de markante wijnmaker Geoff Merrill. De wijngaarden zijn te vinden niet ver van Adelaide in McLaren Vale waar een heuvelrug en een koele zeebries voor enige verkoeling zorgen. Geoff heeft bijzondere eigen ideeën: hij maakt zijn wijnen niet voor de korte maar voor de lange termijn. Hij schroomt ook houtrijping niet, zo lang de wijnen het maar kunnen dragen. Ook zeer opmerkelijk is dat Geoff zijn wijnen eerst op dronk laat komen voordat ze op de markt verschijnen. Zo zijn de reserve wijnen pas 6 jaar na de oogst beschikbaar en de estate wijnen 3 jaar na de oogst. Dit is mede mogelijk door de aanwezigheid van fijne zuren die de wijn een rijke fruitstructuur geven en de complexiteit ten goede komt. De Reserve Shiraz heeft de Jimmy Watson Memorial Trophy ontvangen, de hoogste eer in Australië voor een Shiraz.