Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri 2017

Verfijnd rijp fruit vol complex kruidig eikenhout rood | Italië | Toscane

Lekker bij: Grillades, Lamsvlees, Oude kaas, Rood vlees, Wild

€ 69,99 per stuk

Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri  is complex, floraal en elegant met zwart fruit, roos, eucalyptus, groene peper en rode sinaasappel. Puur en intens met stevige,maar fijne tannines en goed geïntegreerde houtaroma’s.

Serveer deze wijn bij gerechten met lamsvlees, rood vlees, wild, grillades en gerijpte half harde kazen.

Magari betekend 'If only it were true', en wordt door italianen gebruikt om de hoop op een mooie toekomst uit te drukken. Met ingang van de vintage 2013 is de herkomst van de wijn Bolgheri.

Vanaf 2015 is het karakter van de Magari veranderd door toenemende mate van cabernet franc in de blend. Door klimaatverandering heeft merlot het moeilijker in warmere gebieden. Cabernet franc geeft frisse, florale neus en vegetale tonen.

De druiven voor deze wijn komen uit de Maremma: de relatief koele kuststreek ten westen van het Chiantigebied. De bodems bestaan vooral uit terre brune, rijk aan klei en zand.

Druivensoorten: cabernet franc (60%), cabernet sauvignon (30%), petit verdot (10%)

Vinificatie: De drie gebruikte druivenrassen worden apart geoogst, 15 dagen vergist en gedurende 12 maanden gerijpt op nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten. Daarna wordt de wijn geblend en volgt nog een half jaar flesrijping.

De iconische wijnmaker Angelo Gaja (1940) zette eigenhandig Piemonte op de internationale wijnkaart. Naast de wijngaarden in Piemonte bezit Gaja ook wijngaarden in Toscane, waaronder Ca’Marcanda in Bolgheri. In 1996 kocht Gaja Ca’Marcanda (60 ha) aan en gaf het de huidige naam, een verwijzing naar de eindeloze reeks onderhandelingen die hij voerde om het domein in bezit te krijgen. Hij rooide een groot gedeelte van de sangiovese-stokken en herplantte deze met Franse variëteiten zoals merlot, cabernet en syrah. De Super Tuscan was geboren!

Wanneer de oogst 2017 uitverkocht is dan gaan we op het nieuwe beschikbare jaar over.