Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen

Frapin Fontpinot XO 0.7

Frankrijk

Frapin Fontpinot XO is het resultaat van een lang rijpingsproces, voornamelijk in droge kelders, waar het zijn subtiele, complexe en langdurige bouquet ontwikkelt, bestaande uit aroma’s van gekonfijt fruit (gedroogde abrikoos, gedroogde vijg), marsepein, hazelnoot, nougat, dan noten van port en tenslotte de beroemde „rancio“.

Deze cognac heeft een zeer mooie balans en is rijk en complex in de mond met aroma’s van gedroogd fruit en gekonfijt fruit en een bijzonder lange afdronk.

Voeg een druppel water toe aan de Château Fontpinot XO om de aroma’s te laten ademen en de cognac zachter te maken. Bij een dessert met chocolade komen de vanille- en houtaroma’s vrij. Met een macaron van donkere chocolade of bij een pralinemousse van drie soorten chocolade zal zelfs de meest veeleisende fijnproever tevreden zijn. Gecombineerd met Mimolette, Parmezaanse kaas, schapenkaas of blauwe kaas zal deze cognac je versteld doen staan met een lange, aromatische afdronk.

Dit is een voor de connaisseur! Gedistilleerd, gelagerd en gebotteld op het château. Lagering van “Château Fontpinot XO” geschiedt eerst gedurende zes maanden op nieuw hout en daarna op gebruikte vaten van minimaal zes jaar oud. De gemiddelde duur van het opvoeden neemt meer dan 20 jaar in beslag.

€ 99,99 per stuk

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen