Francois Xavier Lambert Cotes du Rhone Rouge

Rood | Frankrijk | Rhône

€ 9,99 per fles
€ 53,94 per doos
(€ 8,99 per fles)

Francois Xavier Lambert Cotes du Rhone Rouge is een licht purper kleurige rode wijn, heeft een neus met heerlijk fruit als zwarte bessen, aardbeien en frambozen aangevuld met wat kruidige tonen. In de mond tonen van vers rood fruit, wat kruiden. Deze wijn is zahct, aangenaam fris met een fijne structuur en een zachte fruitige afdronk.

Serveer deze wijn bij  rood vlees met groene pepersaus, stoofpotje met sinaasappel of gevogelte uit de oven, bij de Provençaalse keuken en romige, half harde kazen.

Deze Cotes du Rhone is gemaakt van 90% grenache en 10% syrah.

De wijngaard is in de familie sinds 1750, maar het was in 1920 dat overgrootvader François Xavier LAMBERT zijn eerste wijn vinifieerde in de kelder in Gigondas. Als negende generatie wijnbouwers zegt Jean Francois Gras dat hij het als zijn plicht voelt om deze historische familiekennis te combineren met een duurzame methode, om alle finesse en concentratie van de wijn tot uiting te brengen. De klei en kalkachtige bodem met rode kiezels zorgen voor wijnen met een volle smaak en krachtige aroma’s die typisch zijn voor de Rhône streek.