Finca Sophenia Synthesis Malbec

Rood | Argentinië | Tupungato

€ 35,99 per stuk
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Finca Sophenia Synthesis Malbec heeft een intens rode kleur met duidelijke paarse tonen. Een intens aroma met bloemige noten zoals viooltjes, rozen en lavendel. Specerijen als zwarte peper worden gecombineerd met rijp rood fruit, pruimen en kersen. De rijping op Franse eikenvaten geeft elegante rokerige tabak aroma's in combinatie met mokka. In de mond genereus en met rijp sappig fruit, een volle geconcentreerde body met een aanhoudende en elegante afdronk.

Serveer deze wijn bij vlees- en wildgerechten als geroosterd rundvlees en hertenbiefsuk met rodewijn/chocoladesaus.

De druiven worden geselecteerd van de beste gebieden van een Malbec-wijngaard geplant in pie franco. Deze wijngaard heeft een bodem van zandige leem en 15-20% keien. Dit perceel wordt gekenmerkt door de lage groeikracht hierdoor krijg je kleine druiventrossen met kleine druiven en een zeer dikke schil. Speciale snoei- en irrigatie technieken worden toegepast om zijn natuurlijke balans te behouden en de druiven van de hoogste kwaliteit te verkrijgen die het beste van het terroir laten zien. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd. 

Rijping: 14 maanden gerijpt in Franse eiken vaten. Bewaar potentieel: 12-14 jaar.

De Grote Hamersma - 9 Geproefd op 30 juli 2020

Begint lieflijk op de neus. Veldboeketjeshandel, en dan niet betrokken van de eerste de beste benzinepomp. Komt het glas uit. Dan het glas in. Kleine pruimen, mokka met cacaopoeder, truffel, bramen en donkere kersen. Hartig, poederig, tabakkerig, aardse tonen, werkmanshandschoenen.Grondstoffelijke malbec.