De syrah druiven worden ook geperst en daarvan rijpt de helft op eiken houten vaten voor een periode van acht maanden. De syrah druif gaat straks de kracht en rijpheid geven aan deze wijn. De druiven komen samen en dat is een soort gouden huwelijk, alles valt op zijn plaats. "> De,syrah,druiven,worden,ook,geperst,en,daarvan,rijpt,de,helft,op,eiken,houten,vaten,voor,een,periode,van,acht,maanden.,De,syrah,druif,gaat,straks,de,kracht,en,rijpheid,geven,aan,deze,wijn.,De,druiven,komen,samen,en,dat,is,een,soort,gouden,huwelijk,,alles,valt,op,zijn,plaats. "> De syrah druiven worden ook geperst en daarvan rijpt de helft op eiken houten vaten voor een periode van acht maanden. De syrah druif gaat straks de kracht en rijpheid geven aan deze wijn. De druiven komen samen en dat is een soort gouden huwelijk, alles valt op zijn plaats. ">

Feudo Arancio Passiari

Rood | Italië | Sicilië

€ 9,49 per fles
€ 55,50 per doos
(€ 9,25 per fles)

Feudo Arancio Passiari heeft een diep rode kleur met een paarse schittering. Je ruikt rijpe kersen, bramen, pruimen en natuurlijk tonen van tabak, donkere cacao en zoete specerijen. Je proeft rijp fruit en nuances van specerijen. De afdronk is vol en lang met rijpe tannines.

Serveer deze wijn bij wildgerechten, lamsvlees, wit vlees, eendenborst, stevige pasta gerechten, stoofschotels en rijpere kazen.

Voor deze rode wijn heeft men gekozen voor de Syrah druif die tweede derde aandeel heeft met daarbij Nero d'Avola. Deze combinatie bleek uniek en de druiven soorten vullen elkaar aan in deze rode wijn. De druivensoorten worden verbouwd in het zuidwesten van het eiland Sicilië waar een mild klimaat heerst en de vruchtbare bodems, rijk aan klei, een rijke en geconcentreerde wijn afgeeft. Beide druiven soorten groeien erg gelijkmatig op en krijgen van de wijnmaker alle tijd om door te ontwikkelen. Na de handmatige oogst van de Nero d'Avola worden de trossen op bedjes gelegd. Ja u leest het goed de druiven worden ten ruste gelegd in zo gezegde drooghuisjes. Deze techniek zien we ook bij de Amarone wijnen. De trossen verliezen een groot gedeelte van hun vocht en in totaal is de droging tijd maar liefst zestig dagen. Het sap wat overblijft in de trossen is super geconcentreerd en geeft unieke wijnen.

De syrah druiven worden ook geperst en daarvan rijpt de helft op eiken houten vaten voor een periode van acht maanden. De syrah druif gaat straks de kracht en rijpheid geven aan deze wijn. De druiven komen samen en dat is een soort gouden huwelijk, alles valt op zijn plaats.