Farnese Ritorna Tre Autoctoni Rosso

Tabak rijp fruit vol zacht vanille rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Aperitief, Kaas, Rood vlees, Wild

€ 7,49 per fles
€ 41,94 per doos
(€ 6,99 per fles)

Farnese Lunatico Tre Autoctoni Rosso heeft een dieprode kleur met granaatrode tinten. In de neus komen aroma’s van kersen, pruimen, rijpe zwarte bessen en tabak naar voren. Een geweldige structuur, zacht met fluweelzachte tannines. In de smaak, kruidige tonen van toast, vanille en chocolade, gevolgd door een lange afdronk. 

Serveer deze wijn bij rood vlees, wild, rijke gerechten en kaas.

Farnese Vini is een jong bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot één van de top exporteurs in Zuid-Italië. Deze groei ging niet gepaard zonder nationale en internationale erkenning. Drie jaar achtereen werd Farnese uitgeroepen tot bedrijf van het jaar in haar industrie, vijf maal werden haar wijnen uitgeroepen tot wijn van het jaar en meer dan 30 gouden medailles en trofeeën sieren de wand van het hoofdkantoor. 

Deze ‘Tre Autoctoni’ wijn wordt gemaakt van Montepulciano, Primitivo en Nerello Mascalese druiven. ‘Tre Autoctoni’ is geboren door het samenvoegen van drie belangrijke druivensoorten uit Abruzzo, Apulië en Sicilië. Na lang onderzoeken en experimenteren, zijn deze drie hoog aangeschreven druivensoorten gevonden in zeer oude wijngaarden. Dankzij de conditie van de druiven is het gelukt om een wijn te maken die het beste uitdrukking geeft aan het land van herkomst, in een perfecte mix.