Farina Rosso

Kruidig rood | Italië | Veneto

Lekker bij: Aperitief, Pasta

€ 41,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Een zeer geliefde wijn! De Farina For Every Day Rosso is pas enkele jaren aanwezig in ons assortiment. In deze relatief korte tijd heeft het zich ontwikkeld tot een van de best verkochte Italiaanse rode wijnen in deze prijsklasse. Waarom? Omdat hij uiteraard een waar feest is om te drinken. Een Italiaanse wijn waar je met al je zintuigen, meteen in het heuvellandschap van Veneto waant. Je droomt weg, je zwijmelt. En voor je het weet staat er een lege fles Farina For Every Day Rosso voor je.

De naam verraad een hoop over deze Italiaanse rode wijn. Farina For Every Day Rosso kan ook iedere dag, op elk moment. Het maakt niet uit hoe laat, welke dag of welk seizoen het is, de Italiaanse zon gaat spontaan schijnen zodra je het wijnglas aan je lippen zet. Deze rode wijn is een prachtig duet van twee inheemse druivenrassen, die elkaar prima aanvullen. Allereerst de Corvina, welke een hoofdrol speelt in bijvoorbeeld ook Amarone wijnen. Corvina staat bekend om haar soepelheid en sappigheid. De negroamaro daarentegen is wat krachtiger, uitgesproken. Negroamaro heeft de laatste jaren vooral de nodige populariteit in Zuid-Italie, maar genereert over het hele Italiaanse land perfecte wijnen.

 

Een plaatje. Een uniek staaltje vakmanschap van de keldermeester van Farina. Een rode wijn waar alles aan klopt. Alle zintuigen zullen op scherp staan, zodra je deze wijn open trekt. Schenk de wijn in, en steek je neus in je wijnglas. Je kan je geluk niet op. Een breed geurend boeket komt je tegemoet. Rood fruit, zoals bessen en aardbeien en zwart fruit, zoals zwarte bessen, bramen en ander wild bos fruit. Je ruikt telkens weer wat anders in het glas Farina For Every Day Rosso. De smaak is hemels te noemen. Perfecte verhouding tussen de Corvina en Negroamaero. Bijzondere tonen walsen rond in je mond. Je smaakpapillen worden gekieteld door aroma's van bramen, kersen, aardbeien en blauwe bessen. Een fijn kruidje maakt het geheel compleet.