Farina Amarone Della Valpolicella Classico

Specerijen rijp fruit geconcentreerd vol rijk zacht intens rood | Italië | Veneto

Lekker bij: Aperitief, Kaas, Pasta, Rood vlees, Stoofpot, Wild

€ 37,99 per fles
€ 227,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Farina Amarone Della Valpolicella Classico is een zeer rijke en volle Amarone wijn. De kruidigheid en specerijen als cacao en balsamico zijn mooi verweven met het delicate rijpe fruit; kersen, aardbeien en bramen. Een rijk warm mondgevoel samen met een ongekende structuur en balans laten zich onmogelijk temmen in de lange afdronk.

Serveer deze fantastische wijn bij rijke (gegrild) rood vlees- pasta- en wildgerechten, oude gerijpte kazen, stoofpotten, hartige maaltijden en bij de uitgebreide borrel.

Druivenrassen: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta en Turchetta

Ligging: In Cariano groeien de druiven voor Farina Amarone wijn uit Valpolicella Classico. Op een heuvel noord / zuidwest gesitueerd krijgen de druivenplanten goed de gelegenheid te rijpen. Volgens de Pergola methode zijn de druiven opgebonden en vormen zo als het ware een dak boven de rijen met ranken.

Vinificatie: Een Farina wijn geboren uit de klassieke Amarone methode. Vier maanden drogen, in een speciaal hiervoor ontworpen ruimte, levert een wijn op met een sterk en verfijnde expressie. Pas in januari krijgt de wijn haar langverwachte vergisting, waarna hij nog voor 24 maanden rijpt in houten vaten.

Dit artikel komt van wijnhuis Farina - Italië