Falanghina Vesevo

Verfijnd fris fruit intens wit | Italië | Campánia

Lekker bij: Aperitief, Kaas, Salades, Vis, Wit vlees

€ 7,99 per fles
€ 44,34 per doos
(€ 7,39 per fles)

Falanghina Vesevo heeft een heldere strogele kleur. In geur en smaak komen intense fruitige aroma’s van peer, perzik en ananas naar voren. Deze aromatische, frisse, witte wijn heeft een medium body en is goed in balans. Het leuke is dat de wijn net even anders is als anders.

Serveer deze wijn als aperitief en bij lichte hoofdgerechten, witvlees, jonge kazen en witvis.

Deze wijn wordt gemaakt van de Falanghina druif. Deze druif wordt gezien als een semi-aromatische druivensoort, die zijn intense en heerlijke fruit laat zien, evenals zijn evenwichtige zuurgraad die zorgt voor lengte en frisheid op het palet.

Vesevo is de oude naam van de vulkaan Vesuvius, met zijn dramatische uitbarstingen. De Vesuvius is in vele opzichten bepalend voor de wijnbouw, al is het alleen maar door de vulkanische bodem die de wijn veel spanning en fraîcheur geven.

Kwaliteit, persoonlijkheid en originaliteit van de wijnen zijn het resultaat van de korte link tussen de traditionele waarden en de moderne technologie. De passie leidt ons door continu onderzoek en nieuwe technologieën die kennis uitbreiden, om nieuwe hoge kwaliteit te bereiken, altijd verkregen met het respect en de volle uitdrukking van het land waar ze vandaan komen.