Esprit de Crès Ricards Marsanne / Roussanne

Exotisch fruit vol rijk fris wit | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Blauwe kazen, Kip, Salades, Vis

Vanaf € 7,99 per fles
€ 8,99 per fles
€ 47,94 per doos

Esprit de Cres Ricards Marsanne / Roussanne is een combinatie van Marsanne en Roussanne druiven en heeft heerlijke rijke en frisse tonen van passievrucht, witte bloemen en kamperfoelie. De smaak is vol en rijk. In de heerlijke en langdurende afdronk komt een vleugje vanille en abrikoos naar voren.

Serveer deze wijn bij visgerechten, kip, salade en blauwe kazen.

De druiven voor de Marsanne Roussanne worden zowel handmatig als mechanisch in het holst van de nacht geplukt om oxidatie te voorkomen. 15% van deze wijn heeft rijping in Franse eiken houten vaten, de overige 85% in roestvrijstalen vaten.

Esprit de Crès Ricards is gestart in 1960  in het dorpje Ceyras in een gebied wat bekend staat als Crès Ricards. 50 jaar later zijn de 28 hectare wijnstokken, gelegen aan de voet van de Mont Baudile, overgenomen door Jean- Claude Mas. De mooie combinatie van rode klei aarde met leisteen en kiezelstenen zorgt er voor dat uit dit gebied zijdezachte wijnen met een intense smaak voortkomen. De druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd op het relatief lage gebied, wat van essentieel belang is voor de smaak. In 2012 heeft Jean-Claude Mas de wijnvelden uitgebreid naar 39 hectare. 

Dit artikel komt van wijnhuis Paul Mas - Frankrijk