Errazuriz Las Pizarras Pinot Noir 2016

Rood | Chili | Aconcagua Valley

Lekker bij: Gevogelte, Romige kazen, Rood vlees, Wild, Wit vlees

€ 97,50 per stuk

Errazuriz Las Pizarras Pinot Noir heeft een schitterende robijnrode kleur maakt plaats voor violette tinten op de rand van het glas. Het is betovering in de geur met veel kersen, wilde aardbeien, rozenbottels, viooltjes en delicate kruidachtige hints van dragon en dille. Het repliceert zijn aroma's ook in de mond, vergezeld van frisse tonen van frambozen, kersen en nootmuskaat, samen met een subtiele hint van ceder, evenals hints van krijt en jodium. Diep in de diepte glijdt de wijn charmant in de mond, met een precisie en structuur die voortkomt uit de koude zuurgraad van het kustklimaat. Een absoluut delicate, complexe en elegante pinot noir.

Serveer deze wijn bij rood en wit vlees, gevogelte, lichte wildgerechten en jonge kazen.

Alle druiven voor deze rode wijn worden met de hand geoogst en zeer streng geselecteerd. Enkel de beste trossen worden in de ochtend geoogst waarna het sap wordt op gevangen in stalen vaten. Hierna volgt een hout lagering van wel viertien maanden op eiken houten fusten. De helft van de gebruikte vaten is nieuw en dat geeft een uniek stukje kracht aan deze rode Errazuriz Las Pizarra Pinot Noir.

Een paradepaartje, juweeltje van Errazuriz deze rode Las Pizarra Pinot Noir. De druiven groeien op in de beste wijnvelden in het wijngebied Aconcagua Costa, de bodem is zeer uniek en bevat veel kalk, gesteente zoals leisteen. Dit geeft de druiven veel terroir en rijkdom, ook de ligging nabij de Stille Oceaan geeft veel frisheid en uiteindelijk druiven van ongekende kwaliteit. Deze kwaliteit blijft niet onopgemerkt bij diverse wijn beoordelaars, 98 punten James Suckling, 92+ punten Robert Parker en 94 punten Descorschados!