Errázuriz Don Maximiano Founder's Reserve

Rood | Chili | Aconcagua Valley

€ 67,50 € 64,49 per fles
€ 405,00 € 386,94 per doos

Errázuriz Don Maximiano Founder's Reserve is elegant, compact en verfijnd. De wijn vertoont fruitzuiverheid en -intensiteit, maar toch is het een onderscheidende wijn. Rood fruit en tonen van rode kers, verse bosbessen, cacao en een zachte noot van aalbesbladeren. Eenmaal in de mond, tonen van zure kersen en verse bosbessen. Het is een zeer fruitige en verfrissende wijn van begin tot eind. De tannines zijn stevig en goed gestructureerd met een mooie intensiteit en balans.

Geniet van deze unieke Don Maximiano in combinatie met diverse pasta's gecombineerd met mooie sauzen, rood vlees en Camembert.

Druiven werden geplukt in de koele ochtenduren en vervoerd in kleine dozen van 15kg naar de wijnmakerij waar ze werden geïnspecteerd op een dubbel selectiebord om te verzekeren dat alleen de druiven van de beste kwaliteit naar de uiteindelijke blend gaan. De fermentatie vond plaats bij 24 -28 ºC in roestvrijstalen tanks van klein volume om de druiven langer de tijd te geven in contact tussen de schil en het sap. Er werd maximaal drie keer per dag overgepompt tot het gewenste niveau van extractie. Afhankelijk van de individuele ontwikkeling van elk deel van de wijngaard hebben de druiven een totale maceratietijd van 12 tot 30 dagen voltooid. Alle delen hebben 22 maanden gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten (50%), Franse eiken vaten van 2e