Epicuro Salice Salentino

Specerijen rijp fruit vol krachtig zacht rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Lam, Oude kaas, Pasta, Rood vlees, Wild

€ 8,99 per fles
€ 53,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Epicuro Salice Salentino heeft een intense dieprode kleur. Het is een volle vlezige rode wijn met aroma's van rood fruit, maar ook pruimen, tabak en leer. Heerlijke volle en robuuste wijn met een goede structuur. 

Serveer deze wijn bij rood vlees, wild, lamsvlees, rijke pastaschotels en belegen kazen.

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design. Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro.
De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit 'La Bella Italia'.

Druivensoorten: 80% Negroamaro, 15% Malvasia Nera di Lecce en 5% Malvasia Nera di Brindisi.
Vinificatie. Fermentatie op schil gedurende 6 dagen met gecontroleerde temperatuur van 26 °C. Gerijpt in grote eiken vaten gedurende 6 maanden en in roestvrijstalen vaten gedurende 18 maanden. 2011 

hardlopers

Dit artikel komt van wijnhuis Femar Vini - Italië