Epicuro Primitivo Puglia

Vol rijk krachtig zacht vanille rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Kaas, Pasta, Rood vlees, Wild

€ 9,99 € 8,99 per fles
€ 59,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Epicuro Primitivo Puglia is een heerlijke, krachtige, volle en rijke primitivo van hoog niveau. Vanille, kruiden, specerijen en rijp fruit, dit zijn slechts enkele indrukken die naar boven komen bij het proeven van deze wijn. In de aanzet lekker krachtig en vol, de smaak die dan naar voren komt...daar krijg je geen genoeg van!

Deze heerlijke wijn past perfect bij vleesgerechten met geprononceerde sauzen, wild, stoofgerechten en gekruide oosterse gerechten  maar ook heerlijk om  "zo" van te genieten en bij een stukje kaas.

Al in de 17e eeuw werd de ‘primitivo’ intensief verbouwd door de Benedictijnen, mede doordat deze druif een sneller rijpingsproces doormaakt en dus ook sneller geoogst kan worden. De druif levert een verfijnde wijn met een hoog alcoholgehalte en een geheel eigen aroma.

De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit 'La Bella Italia'.

Dit artikel komt van wijnhuis Femar Vini - Italië