Epicuro Negroamaro

Rijp fruit vol zacht rood | Italië | Salento

Lekker bij: Lamsvlees, Lichte vleesgerechten, Pasta, Wit vlees

€ 7,75 per fles
€ 46,50 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Epicuro Negroamaro is een warmbloedige rode wijn uit Puglia in de laars van het Italiaanse zuiden. De prachtige robijnrode wijn heeft heerlijke aroma's van kersen en rood fruit. Hij is zacht en aangenaam gul van smaak. 

Serveer deze wijn als huiswijn voor dagelijks gebruik die ook uitstekend past bij verschillende gerechten, zoals hors-d'oeuvres, geroosterd lams- en varkensvlees en bij pastagerechten.

Masseria Trajone Negroamaro (voorheen Copertino) heeft als classificatie DOC Copertino uit Puglia, de meest zuidelijk gelegen wijnstreek in de laars van Italië. De robijnrode wijn is samengesteld uit vier regionale Italiaanse druivensoorten, waarvan de karaktareristieke Negroamaro met 70% het grootste deel uitmaakt. De wijn wordt aangevuld met 10% Malvasia Nera di Brindisi, 10% Montepulciano en 10% Sangiovese. De wijn wordt traditioneel gevinifieerd. Tijdens de vinificatie gisten de schillen van de druiven 6 dagen mee bij een temperatuur van 26 graden Celsius. Daarna laat men de wijn 18 maanden rijpen in roestvrijstalen vaten.