Epicuro Appassite

Specerijen rijp fruit vol rijk zacht rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Kaas, Rood vlees, Stoofvlees, Wild, Wit vlees

€ 12,99 per fles
€ 77,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Epicuro Appassimento heeft een donkere, robijnrode kleur. De geur is intens en zit barstensvol rijp fruit als pruimen, frambozen en kersen en aangevuld met een vleugje specerijen. De smaak is zeer vol, rijk en zacht met donker, overrijp, zoetig fruit en nuances van specerijen. De afdronk is zacht, lang en vol.

Serveer deze wijn bij wit en rood vlees, wildgerechten, stoofschotels en rijpere kazen.

Deze wijn van Epicuro is gemaakt volgens de Appassito methode, een ruim 3000 jaar oude wijnmethode uitgevonden door de Romeinen. De druiven Primitivo en Negroamaro worden zeer laat geoogst, met de hand geplukt en daarna gedroogd. Na de vinificatie van deze ingedroogde druiven krijgen we een prachtige rijke geconcentreerde rode wijn met een mooie robijn rode kleur.

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design. Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen.

apasitesimento apasimento appasimento apasite apasimento appasite apassite

Dit artikel komt van wijnhuis Femar Vini - Italië