Elios Negroamaro di Salento

Vol zacht fruitig sappig rood | Italië | Salento

Lekker bij: Aperitief, Kaas, Kalkoen, Lichte vleesgerechten, Noten, Pasta

€ 7,20 per fles
€ 39,60 per doos
(€ 6,60 per fles)

Elios Negroamaro di Salento heeft alle kenmerken van een wijn gemaakt van de Negroamaro druif. Deze volle en zéér zachte wijn is donker van kleur met een rijke geur van rijp fruit, tabak, kruiden en een lichte hint van eiken. In de mond is de Elios vol, warm en zacht, met een romige structuur en elegant rijp fruit. Deze wijn is verbazingwekkend goed voor zijn prijs en voorzien van een handige schroefdop.

Elios is heerlijk bij pastagerechten, niet te zware vleesgerechten en perfect als wijn om "zo" van te genieten met eventueel een stukje kaas of worst. deze wijn is ook zeer geschikt om, op een wat warmere dag, licht gekoeld te serveren!

Deze Negroamaro wijn komt uit het uiterste zuiden van Italië, in de "hak" van de Italiaanse laars. Dit is het deelgebied Apulië (Puglia in het Italiaans) met steden als Brindisi, Lecce en Taranto. Apulië mag zonder overdrijven als de "rising star" van de Italiaanse wijnbouwgebieden betiteld worden.

Van de vroegere goedkope en vaak zware en alcoholrijke wijnen gaat men in snel tempo over naar kwalitatieve, smakelijke en frisse wijnen voor een internationale markt. Dit wijnhuis is een van de gangmakers in deze snelle ontwikkeling, dankzij grote investeringen in met name moderne apparatuur, en het bewust maken van de aangesloten boeren van het enorme potentieel dat hun land biedt. negro amaro

Het wijnhuis verzorgt de vinificatie voor ongeveer 600 wijnboeren. De belangrijkste blauwe druif in dit gebied is de NEGROAMARO, nog niet zo lang geleden vooral bekend om zijn portachtige, zondoorstoofde rode wijn. De productiemethoden zij aan onze tijd aangepast. Zo is het rendement teruggebracht tot ongeveer 60 hl per hectare. De druiven worden snel geoogst, op het moment dat suikers en zuurgraad de goede verhouding bereikt hebben. Zij ondergaan direct daarna een inweking van 10 - 12 dagen bij 28ºC. Voor de rijping maakt men gebruikt van mooi Frans eiken (Allier en Troncais). De wijn verblijft 6 maanden in deze vaten.

Een andere Negroamaro wijn van dit huis is al diverse malen winnaar geworden van een bekende huiswijncompetitie.