Elevado Selected Red - Salentein

Vol zacht fruitig rood | Argentinië | Mendoza

Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Rood vlees, Wijn voor elke dag / feestje

€ 6,99 per fles
€ 41,94 per doos
(€ 6,99 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Elevado Selected Red is gemaakt van Malbec en Merlot druiven. Het is een heerlijke, volle rode wijn. De diepe kleur en het heerlijke bouquet van fris rood fruit en getoast hout zijn de duidelijke voorboden van een soepele, rijpe smaak met veel bosfruit en een krachtige, karaktervolle finale.

Dit is een uitstekende wijn, die krachtige gerechten aankan, maar die ook veel plezier biedt als wat stevigere drinkwijn bij een stukje kaas uit het vuistje. Deze wijn heeft een handige (stelvin) schroefdop.

In het hart van Argentinië, aan de rand van het Andesgebergte heeft men een bijzondere filosofie. Als onderdeel van het prestigieuze Bodegas Salentein, houdt Bodega El Portillo bij het maken van haar wijnen rekening met de natuur, de omgeving en de gemeenschap. Hier heeft men de perfecte manier gevonden om de oude tradities van het wijn maken met de allernieuwste technieken te combineren. Het behoud van natuurgebied en CO2-vrije, energiezuinige productie maken deel uit van de bedrijfsfilosofie. Als dank voor het mogelijk maken van de wijnen is El Portillo actief betrokken bij lokale gemeenschapsprojecten.

Bodega El Portillo brengt onder het label Paso Selected een uitstekende serie instapwijnen voor dagelijks gebruik. De 68 hectare wijngaarden van Bodega El Portillo liggen in de vallei 'Valle de Uco', nabij Tunuyán in de grote wijnregio Mendoza. Ze liggen in een rotsachtige omgeving op 1200 meter hoogte, aan de voet van het Andesgebergte. De bodem in de wijngaard bestaat uit grof gesteente, waardoor er sprake is een een perfecte waterdrainage. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 jaar. Hier groeien o.a. de druivenrassen Tempranillo en Malbec, waaruit de Paso Selected Red wordt samengesteld. salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië