El Candado Pedro Ximenez PX 0.75

Geconcentreerd vol complex rijk zacht zoet | Spanje | Jerez

Lekker bij: Chocolade, Desserts, Kaas, Noten

€ 20,99 per stuk
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

El Candado Pedro Ximenez is zo'n superfijne en mytische wijn dat ooit één van de familieleden besloot dat het vat waarin deze bijzondere wijn bewaard werd met een hangslot afgesloten moest zijn. Vanuit die traditie is nu elke fles van deze hoog gewaardeerde  ook met een Candado (hangslot) uitgerust. Donker mahoniekleur. Je ruikt en proeft noten, rozijnen, vijgen, dadels en chocola. Intens zoet en prachtig complex in de geur. De smaak is heel zoet, zacht en fluwelig met tonen van rozijnen en gedroogde pruimen. De afdronk is superlang.

Serveer deze wijn bij desserts met pure chocolade, gedroogde vruchten, oude rijpe en blauwe kazen en om zo over vanille ijs te schenken. Ook bij de koffie komt deze wijn volledig tot zijn recht! 

Het is aanbevolen deze Pedro Ximenez op kamertemperatuur tussen 15 en 20 °C te schenken of iets koeler, tussen de 10 en 12 °C.

Het sherryhuis Valdespino is een zeer traditioneel sherryhuis wat als een van de weinige sherryhuizen nog eikenhouten foeders (traditionele sherryvaten) gebruikt voor het vergisten van hun wijnen. Het bedrijf heeft 100 ha aan eigen wijngaarden waaronder de beroemde Innocente wijngaard. De wijnstokken in de wijngaarden zijn bijna allemaal meer dan 30 jaar oud, waardoor er een constante kwaliteit geleverd kan worden. De sherry's van Valdespino hebben allemaal karakter, hoge kwaliteit en concentratie.

Voor de Pedro Ximenez sherry worden zongedroogde 100% Pedro Ximenez druiven gebruikt, waarna de wijn voor minstens 10 jaar rijpt in het solera-systeem.