Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak

Dunavar Pinot Grigio

Zacht soepel fruitig | Hongarije

Lekker bij: Aperitief, Aziatische gerechten, Kaas, Lichte vleesgerechten, Vis, Wijn voor elke dag / feestje

Dunavar Pinot Grigio (Vinceller) heeft een bleekgele kleur, zeer zuivere, frisse geur, niet zo uitgesproken als zijn tegenhanger uit de Elzas. De smaak is gewoon lekker en zacht, niet zoet en absoluut niet zuur.

Serveer deze wijn gekoeld, op ongeveer 9 graden, als begeleider van vis en lichte vleesgerechten of als aperitief.

Danubiana en Dunavár zijn twee namen die allebei verwijzen naar de Donau. De merknaam Dunavár betekekent letterlijk vertaald zo veel als Donaukasteel en is eigendom van Danubiana Bokereskeda, gevestigd in Bonyhad. Ook die bedrijfsnaam verwijst ondubbelzinnig naar de Donau. Danubiana is de Hongaarse dochter van het Duitse wijnbedrijf Binderer-Sankt Ursula. De Duitsers begonnen al zo'n veertig jaar geleden met het importeren van Hongaarse wijnen en zijn tegenwoordig de grootste afnemers ervan in Europa. Door hun omvang zijn Binderer-Sankt Ursula en Danubiana in staat om wijnen van goede kwaliteit voor scherpe prijzen te selecteren uit diverse regio's in Hongarije. Ook de moderne eigen installaties in het land staan garant voor een uitstekend kwaliteitsniveau. Wijnen met het label Connaisseur Collection vallen in de categorie cepagewijnen, d.w.z. gemaakt van één bepaald druivenras, waaronder bijvoorbeeld de zeer succesvolle pinot Gris.

€ 34,74 per doos

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/dunavar-pinot-grigio