Donnaluce - Poggio Le Volpi

Exotisch fruit vol rijk zacht romig vanille wit | Italië | Lazio

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Romige kazen, Schaal- en schelpdieren, Vis

€ 18,99 per fles
€ 113,94 per doos

Poggio Le Volpi Donnaluce maakt een onvergetelijke indruk met aroma's van bloemen en tropisch fruit. Het is een volle en goed gebalanceerde wijn met een aangename en intense afdronk.

Poggio Le Volpi Donnaluce is niet alleen een prachtige aperitiefwijn, maar ook een wijn die heerlijk smaakt bij geroosterde vis, pasta, kreeft en gewokte mosselen én bij romige rijke kaassoorten. Om optimaal van deze mooie wijn te genieten wordt aanbevolen de wijn te serveren in grote glazen.

De Donaluce is een authentieke witte Italiaanse wijn. De druiven voor deze IGT uit Lazio komen uit wijngaarden in de streek rond Monteporzio Catone. De wijn wordt op de markt gebracht door het Italiaanse huis Poggio Le Volpi dat al jaren toonaan- gevend wijnen maakt in Lazio, het grote wijngebied rond Rome. De Donnaluce wordt gemaakt uit een combinatie (blend) van drie druivenrassen, waarvan het belangrijkste deel bestaat uit twee typisch Italiaanse rassen, namelijk voor 60% uit Malvasia del Lazio en voor 30% uit Greco. Dit tweetal wordt voor 10% aangevuld met het internationale wijnras Chardonnay. Na de oogst worden de druiven modern gevinifieerd, waarna de wijn in de kelders van Poggio Le Volpi een traditionele rijping op eikenhouten vaten krijgt.

 

Dit artikel komt van wijnhuis Poggio Le Volpi - Italië