Domaine Pollier Macon Villages

Rond fris fruitig wit | Frankrijk | Bourgogne

Lekker bij: Aperitief, Geitenkaas, Kreeft, Oesters, Schaal- en schelpdieren, Vis, Wit vlees

€ 15,99 per fles
€ 89,94 per doos
(€ 14,99 per fles)

Domaine Pollier Macon Villages is een mooie, ronde, bloemige en fruitige wijn met aroma's van honing, lychee en peer. Deze wijn is mooi in balans is door de subtiele zuren. Deze Macon Villages is gemaakt van 100% Chardonnay, van 12 jaar oude wijnstokken.

Serveer deze wijnals aperitief en bij schaal- en schelpdieren, vis, oesters en kreeft, lichte (voor)gerechten, verschillende (wit)vleessoorten en geitenkaas.

Traditionele vinificatie. De druiven worden na de oogst meteen gekneusd, het bezinksel krijgt nog even rust en vervolgens start het batonneren.

Vanaf de 18e eeuw tot vandaag de dag bestaat het Domaine Pollier, al vier generaties lang. Pouilly Fuissé werd doorgegeven van vader op zoon. Eerst werd Saint Veran gekocht, daarna in 1999 Macon Village. Tegenwoordig heeft het Domaine meer dan 13 hectares aan wijngaarden. In het hart van het dorp Fuissé, staat het wijnhuis. Het landgoed is open voor bezoekers, door de week en in het weekend. De boerderij is verdeeld in 41 percelen van Chardonnay en Gamay voor Beaujolais. De wijngaarden zijn gelegen rondom rotsen en op klei en kalksteen die de hellingen bedekken. De wijngaarden liggen tussen de 250 en 300 meter boven zeespiegel, de wijngaarden hebben de beste posities, op het zuid-oosten waar het zonlicht ‘s morgens de nevel en mist verjaagd. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 40 jaar oud, de oudste is 70 jaar oud en de jongste 3 jaar oud.