Domaine Piron Morgon 'La Chanaise'

Rood | Frankrijk |

Lekker bij: Gevogelte, Grillades, Kaas

€ 20,99 per fles
€ 125,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Door de specifieke grond waarop de wijnstokken van de Morgon staan, bevat deze wijn karakteristieke aroma's van rijp steenfruit, vooral kersen, en tonen van nootmuskaat, steranijs en koffie. De smaak is fris en fruitig. Het is een complexe, uitgebalanceerde wijn met fluweelzachte tannines bij de afdronk.

De Morgon begeleidt geweldig eenvoudige en lokale gerechten, en vooral de vleesgerechten: (wild)gevogelte, gegrild vlees, vleessauzen en enkele kazen.

De wijngaarden bevinden zich op de heuvels van de stad Villié Morgon in het noorden van Beaujolais. Het klimaat is continentaal en de kleine percelen waar deze wijn vandaan komt, profiteren van een zuidoostelijke ligging met uitzicht op de Saône-vallei. Op een hoogte van 200-300m bloeien deze wijnstokken, meer dan 50 jaar oud, op de ondergrond van "rot rock" rijk aan ijzeroxide en leisteen.

 

De druiven worden met de hand geplukt. Het fruit wordt gedeeltelijk ontsteeld. Vergisting gedurende 15-18 dagen in betonnen kuipen waarbij regelmatig de vaste bestanddelen worden ondergedompeld.