Domaine Piron Fleurie

Vol zacht fruitig kruidig rood | Frankrijk | Beaujolais

Lekker bij: Gevogelte, Lamsvlees, Wit vlees

€ 19,99 € 15,99 per fles
€ 119,94 € 95,94 per doos

Domaine Piron Fleurie is intens karmijnrood. De aroma's zijn bloemig en fruitig met o.a. iris, violet en perzik. De wijn is vol, zacht, elegant en verfijnd. Als de wijn wat ouder en rijper geworden is, krijgt ze een meer kruidig karakter.

Gelegen in het noorden van Beaujolais, wordt deze appellation “bewaakt” door de “Madonna van Fleurie”, een kleine kapel bovenop de heuvel gebouwd, om ziekten in de wijngaarden te bestrijden. De bodem in Fleurie bestaat uit graniet met roze tinten, ofwel, het roze graniet van Fleurie. 

Fleurie is een fijne combinatie bij gemakkelijke, niet al te zware gerechten op basis van wit vlees of gevogelte, maar ook bij een mooie lamsbout. Beaujolais wijnen zijn wijnen met karakter en fruit. Het is daarom raadzaam deze Fleurie licht gekoeld (rond de 14 graden) te serveren. De wijn kan het beste tussen de 2 en 8 jaar oud gedronken worden, om te genieten van haar fruit en elegantie.

Handmatige oogst, waarna de druiven zorgvuldig ook met de hand worden gesorteerd en gedeeltelijk van hun steeltjes worden ontdaan, waarna de fermentaties 12 tot 15 dagen duren, precies voldoende om een goede structuur te krijgen en om finesses en fruit te behouden.