Domaine Muré Crémant d'Alsace Prestige

Verfijnd levendig exotisch fruit fris mousserend | Frankrijk | Elzas

Lekker bij: Aperitief, Lunch, Schaal- en schelpdieren, Sushi

€ 21,99 per fles
€ 131,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Domaine Muré Crémant d'Alsace Prestige heeft een heldere strogele kleur. De wijn is heerlijk fris met een fijn en delicate mousse. Aroma's van wit fruit zoals nectarine komen je tegemoet. In de afdronk is een vleugje citroen te herkennen.

Serveer deze mousserende wijn als een feestelijk aperitief wijn en goede begeleider van salades met garnalen en koude of warme bereidingen van vis.

De vijf druivensoorten (Chardonnay, Pinot Noir, Riesling, Pinot Blanc en Pinot Auxerrois) die voor deze wijn zijn gebruikt, zijn uitsluitend afkomstig van de heuvels rondom de stad Rouffach in de Elzas. In deze wijngaarden worden de druiven volledig biologisch verbouwd. Het terroir bestaat uit klei en kalksteen en de druivenstokken zijn gemiddeld 20 jaar oud.

Het vinificatie- en verouderingsproces wordt verspreid over 12 maanden. De uiteindelijke blend wordt gemaakt volgens het solera principe: de huidige wijn wordt toegevoegd aan wijnen van vorige oogstjaren. De blend wordt dan volgens de Méthode Traditionelle gemaakt. De wijn krijgt een tweede gisting op fles zodat er een zachte verfijnde mousse ontstaat. Door de rijping krijgt de wijn een fijne complexiteit. 

Deze wijn is biologisch geproduceerd.