Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak

Domaine Maldant Aloxe Corton 1e Cru Valozieres

Frankrijk | Bourgogne

Domaine Maldant Aloxe Corton 1e Cru Valozieres is robijnrood van kleur. In de geur ruik je aroma's van een tuin in het voorjaar, rode bessen (frambozen, aardbeien, kersen) en zwarte bes. De accenten nemen toe met de leeftijd:  jasmijn, jam en fruit, pistache, pruimen, leder, truffel, paddenstoel en kaneel. Diep genoeg, opent volledig na 3 tot 5 jaar bewaring, een goede body en gestructureerde, rijke smaak met vriendelijke tannines. 

Aloxe-Corton heeft een perfecte ligging. De Appellation d'Origine Contrôlée is opgericht in 1938, Het formele dorp is een bewaker van eer, van de prestigieuze Grands Crus wijnen: Corton en Corton Charlemagne

De Corton berg tekent een voorbeeldige geologische dwarsdoorsnede. Tussen de 200 en 300 meter hoogteverschil zijn bodems roodachtig bruin met een heleboel kiezelhoudende stenen. Verder naar beneden vooral kalk en leemgronden met een zelfde kiezel. 

De wijnstokken zijn vanaf het middaguur aan de zon blootgesteld tot zonsondergang. Uit het noorden de meest zachte en fruitige wijn, het zuidelijke deel produceert de meest solide en gestructureerde wijn.

€ 32,99 per fles
€ 179,94 per doos
(€ 29,99 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/domaine-maldant-aloxe-corton-1e-cru-valozieres