Domaine des Geneves Chablis 1e Cru Les Fourneaux

Levendig geconcentreerd vol zacht fris wit | Frankrijk | Chablis

Lekker bij: Oesters, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis

€ 26,99 per fles
€ 149,94 per doos
(€ 24,99 per fles)

Domaine des Geneves Chablis 1e Cru Les Fourneaux is een geconcentreerd en gulle wijn met een lange afdronk, met in geur en smaak geroosterde en boterachtige tonen en aroma's van honing en peperkoek. Deze jaargang is levendig als expressief, zeer typisch met dominant wit fruit, citrus en witte bloemen.

Serveer deze mooie wijn op ongeveer 12-14°C, perfect bij visgerechten, sushi, schaal en schelpdieren en wit vlees gerechten. Het is aan te bevelen om deze wijn van tevoren te decanteren. Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

De druiven, waarvan de Chablis 1er cru gemaakt is, zijn geteeld op een oppervlakte van 1, 5 ha, gevinifieerd in roestvrij stalen vaten waar ook de alcoholische en malolactische gisting heeft plaatsgevonden.

Wijnen uit de Bourgogne worden genoemd naar hun regio, dorp of kleine wijngaard waar ze gelegen zijn. In dit geval, geeft de naam Chablis aan dat de wijn van de meest noordelijke wijngaard van de Bourgogne komt, rond het dorp dat Chablis heet. De wijngaard in Chablis is de meest omvangrijke wijngaard van de Bourgogne, die een totaal gebied van 2630 hectares beslaat. Het ligt ongeveer halverwege tussen Parijs en Dijon (naar het zuid-oosten). Zeventien klimaten breiden zich uit over 750 hectares die worden geclassificeerd als premier crus, inclusief ‘Montmains’, waar 150 hectares liggen. Het recht om de woorden "Premier Cru" te gebruiken is een rang die is toegewezen is aan verschillende streken waarvan de wijnen traditioneel op hoog niveau beschouwd worden. Deze streken zijn speciaal afgebakend. Maar 11% van de wijnen die worden gemaakt in de Bourgogne kunnen dit privilege claimen.