Domaine de Vedilhan Syrah

Fris fruit rijk kruidig romig rood | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Aperitief, Grillades, Kaas, Rood vlees, Wild

€ 7,49 per fles
€ 40,50 per doos
(€ 6,75 per fles)

Domaine de Vedilhan Syrah heeft in de geur aroma's van bessen en kersen en een lichte kruidigheid. De smaak is rijk en vol met het fruit van rode bessen en kersen. Domaine de Vedilhan Syrah eindigt met een fraaie kruidigheid en veel smaak.

Serveer deze wijn als aperitief en bij  (gegrild) rood vlees als steak en entrecôte, wild en pittige kazen.

Domaine de Vedilhan Syrahis afkomstig van minimaal 40 jaar oude stokken en wordt bij binnenkomst ontdaan van de stelen. Hierna worden ze licht geperst en in RVS tanks gedaan waar de Maceration plaatsvindt. Er wordt een klein deel Viognier toegevoegd tijdens de alcoholische vinificatie waardoor extra rijkheid ontstaat. De rijping vindt plaats in RVS.

Familie Fayet is de trotse eigenaar van Domaine de Vedilhan gelegen in het plaatsje Moussan, net onder de rook van Narbonne. Samen met het wijnmakers team van Boutinot, onder de bezielende leiding van Eric Monnin, produceert men zeer fraai uitgebalanceerde Pays d’Oc wijnen. Op het Domaine beheert men de wijngaarden onder de methode “lutte raisonnée” hetgeen wil zeggen dat men alles in het werk stelt om duurzaam en met het grootste respect voor het natuurlijk evenwicht en de natuur te werken.