Domaine Bitouzet-Prieur Meursault “Les Corbins”

Wit | Frankrijk | Bourgogne

€ 49,99 per fles

Domaine Bitouzet-Prieur Meursault “Les Corbins” is goudgeel van kleur. Mineralig op de neus. Discreet, zeer fijn en delicaat in de mond, mooie subtiele rondheid, typisch Meursault, met zachte mineraliteit. Lange afdronk.

Serveer deze wijn bij alle soorten rauwe of gekookte vis, maar ook verfijnde schelpdieren, zoals rivierkreeftjes. Deze wijn past ook goed bij gevogelte en gerechten met een romige saus.

De druiven worden handmatig geoogst en komen rechtstreeks in de pers. De persbewerking verloopt soepel en langzaam om de beste bestanddelen van de druiven te extraheren. Na een lichte bezinking worden de meeste overgebracht naar Franse eiken vaten (20-25% nieuwe eiken), waar alcoholische gisting (met behulp van inheemse gisten) zal plaatsvinden, gevolgd door malolactische gisting. Na 12-16 maanden rijping wordt er een lichte filtering uitgevoerd. Het bottelen vindt plaats aan het einde van de tweede winter na de oogst.

Vincent Bitouzet produceert al meer dan dertig jaar lang prachtige wijnen uit het hart van de Cote de Beaune. Het domaine is gevestigd in Volnay en Meursault. De vrouw van Vincent, Annie Prieur, heeft een even grote staat van dienst. Haar familie was al lang gevestigd in Meursault en Ladoix. De “fusie” van de familiebedrijven Bitouzet en Prieur heeft een domein van onderscheid en breedte gecreëerd. Francois Bitouzet, de zoon van Vincent en Annie, werkt nu samen met zijn ouders, terwijl hij de Bourgondische tradities van zijn voorouders onderhoudt.

De wijngaard Les Corbins is gelegen ten noordoosten van het dorp Meursault, onder de Clos du Cromin en op de grens van de Meursault “Les Plures” 1er Cru. De heuvels zijn zacht glooiend en liggen op het zuidoosten. De grond hier is klei-kalksteen, diep, steenachtig en bevindt zich aan de rand van de alluviale waaier uit de Auxey-Duresses-vallei.