Dolcetto d'Alba Boschetti - Marchesi di Barolo

Vol zacht fris fruitig sappig rood | Italië | Piemonte

Lekker bij: Antipasta, Aperitief, Kaas, Lichte vleesgerechten, Lunch

€ 24,99 per stuk

Dolcetto d'Alba Boschetti is een intense, robijnrode wijn met een lila glans. Lekkere, frisse geur en erg fruitig met smaken van kersen en aardbeien. Mooi in balans met weinig zuren. Zijdezachte wijn, met een typisch bittertje in de afdronk. De Beaujolais wijn van van Italië!

Een klassieke wijn die bij elke gang van de maaltijd gedronken kan worden. Heerlijk bij antipasti en zeker bij Carpaccio. Kies voor wat lichtere gerechten als je de wijn bij een hoofdgerecht serveert. Ook lekker als lunch wijn! Licht gekoeld serveren. De wijn kan nog 3-4 jaar na oogstjaar worden bewaard.

De Dolcetto druif werd vroeger in eerste instantie gebruikt voor schoonheidsbehandelingen van dames van adel. De druiven werden daarnaast gegeten als lekkernij. Pas later werd er wijn van gemaakt. 'Dulce' staat voor zacht en zoet, daarom waren deze druiven zo geliefd onder de rijke dames.

De Boschetti wijngaard in Barolo is hoog gelegen. De bodem is kalkrijk en heeft een hoog percentage kwartsiet en zandsteen. Deze bodemsoort, die zeer zeldzaam is voor Barolo, brengt de typische karakteristieken naar voren van de Dolcetto d'Alba druif.

Dit artikel komt van wijnhuis Marchesi di Barolo - Italië