Diwald Gruner Veltliner Selektion

Fris soepel fruitig kruidig wit | Oostenrijk | Niederösterreich

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Salades, Wit vlees

€ 59,70 per doos
Diwald Gruner Veltliner Selektion is een frisse wijn met wit fruit, met name appel, een lichte kruidigheid en witte peper in de neus. 
 
Serveer deze wijn bij wit vlees, asperges en salades. Ook heerlijk als aperitief.

Grűner Veltliner is dé hit uit Oostenrijk. Deze wordt gemaakt door de familie Diwald, bio pioniers sinds 1980.

De Grűner Veltliner heeft Oostenrijk terug op de kaart gezet als serieus wijnland. Het wijnland kent flink wat ups en downs, maar de beweging is nu duidelijk opwaarts. Met de Grűner Veltliner, maar ook met de rode Zweigelt, leveren de
Oostenrijkse wijnmakers weer juweeltjes af. Ruim 30% van wijngaarden in Oostenrijk is beplant met Grűner Veltliner. Zo ook een groot deel van de wijngaarden van Hans Diwald, alleen verbouwd hij zijn druiven op biologische wijze.

De wijngaarden liggen in Wagram, tussen Wenen en Krems. De grond is rijk aan löss, iets waar de Grűner Veltliner van houdt en wat de wijnen hun typische smaak geeft. Wars van grootschaligheid en met oog voor alles wat leeft in en rond de wijngaard maakt dit familiebedrijf haar wijnen. Hun adagium is “less is more”: ze voegen geen gist toe en gebruiken geen chemische middelen op hun terrein. Het resulteert in authentieke, eerlijke biologische wijnen die een perfecte uitdrukking zijn van de grond waar ze tot stand zijn gekomen.

In de Omfiets Wijngids 2013 van Nicolaas Klei wordt deze Gruner zeer positief beoordeeld met een 9. Harold Hamersma gef deze wijn een dikke 8 in zijn wijngids 2014.